040 128 543
vezava@lpi.si

Lektoriranje Ljubljana

Lektoriranje zaradi načina dela ni pogojeno z lokacijo tako, kot velja za druge ponudbe oziroma izdelke. Kako dobro pa pravzaprav poznamo Ljubljano?

Ljubljana Center

Območje centra se v Ljubljani razteza nekje med Tivolijem in Grajskim Hribom, Zmajevim mostom in Aškrčevo cesto. V tem delu najde obiskovalec ali stanovalec Ljubljane, vse najpomembnejše ustanove in inštitucije. Ljubljana Center spada med Top 10 lokacij v Sloveniji.

Ljubljana Center je dostopna z mestnim ali primestnim avtobusom, ki vas odloži na začetku Miklošičeve ulice, ki vodi direktno do Prešernovega trga, odličnega izhodišča za raziskovanje Mesta.

Strogi center Ljubljane, ulice v okolici Prešernovega trga so zaprte za motorni promet, kar jih dela še bistveno bolj prijazne za pešce, ki tvorijo dogajanje na trgu.

Kljub temu, da je najbolj popularna lokacija za nakupovanje v Ljubljani BTC pa se čedalje več ljudi odpravi po nakupe tudi v center. Razlog ne tiči samo v določenih trgovinah, ki so samo tam na voljo temveč v druženju, za katerega še posebej poskrbijo v zimsko prazničnem času.

Ljubljanica

Reka Ljubljanica, ki so jo z Gruberjevim prekopom naredili mirno in predvidljivo, je odlična popestritev mesta. Zadnja leta se na Ljubljanico vrača ladijski promet, ki dogajanje v mestu še popestri. V času nastajanja Ljubljane, zdaj centra mesta, je Ljubljanica predstavljala os razvoja. Zato je plovba po njej toliko bolj zanimiva in pestra.

Marsikdo ne ve, da v zimskem času Ljubljanica služi kot odlagališče za odvečen sneg. Zaradi prostorske stiske je to edina najbolj racionalna rešitev, ki omogoča, da se ob snežnih metežih mestni promet sprosti.

Comments are closed.